Draumr

- Natuur aan de Muur

FAQ

Veelgestelde vragen over mos-en plantschilderijen

 ZIJN HET MOS EN DE PLANTEN ECHT?

Ja, styleGREEN, de fabrikant, gebruikt alleen echte planten en mos, die met behulp van glycerine en levensmiddelenkleurstoffen natuurlijk worden geconserveerd. Dit zorgt ervoor dat de planten onderhoudsvrij zijn.

HOE WORDEN DE PLANTEN GECONSERVEERD?

De planten en het mos worden geconserveerd met levensmiddelenkleurstoffen en glycerine. Tijdens een uitwisselingsproces wordt het water in de plant vervangen door glycerine en de chlorofyl door levensmiddelenkleurstoffen. Deze conserveringsmethode maakt geen gebruik van chemische bestanddelen en werd reeds in 1984 gepatenteerd.

HEBBEN DE PLANTEN VERZORGING NODIG?

Nee, verzorging is niet nodig. Integendeel, de geconserveerde mos-en plantenschilderijen zijn waterschuw. Besproeiing brengt schade toe aan de mos-en plantschilderijen. Daarnaast hebben de planten geen licht nodig, en houden antistatische eigenschappen stof tegen. De planten blijven duurzaam groen. Na verloop van jaren kan de kleurintensiteit van het mos wat afnemen. Een kleuropfrisser biedt dan uitkomst.

WAT GEBEURT ER WANEER DE PLANTEN WORDEN BLOOTGESTELD AAN DE DIRECT ZONLICHT OF WARMTE?

Blootstelling aan direct zon- of UV licht kan een negatieve impact hebben op de kleurintensiteit van mos en planten. Het is daarom aan te raden directe blootstelling aan direct zon- en UV licht te vermijden. Daarnaast is het verstandig om de mos-en plantproducten niet te dicht in de buurt van een warmtebron te plaatsen zoals een radiator.

DE IDEALE RUIMTE

Zolang de luchtvochtigheid niet hoger is dan 70%, kunnen alle producten in alle binnenruimtes worden gebruikt – bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer of eetkamer, in kantoren en vergaderzalen, in openbare gebouwen of op de beursvloer. De producten zijn vanwege het waterschuwe karakter niet toepasbaar in buitenruimtes, zwembaden noch badkamers.

 EFFECT OP DE ACCOUSTIEK

IJslands mos heeft van nature brandwerende en geluidsabsorberende eigenschappen en is daarmee de meest natuurlijke akoestische oplossing.

HEBBEN DE PLANTEN EEN GEUR?

Ja, het zijn echte planten en mossen die ook na het conserveren een typische, natuurlijke geur behouden die na verloop van tijd verdwijnt.

ZIJN DE FOTO’S WAARHEIDSGETROUW?

Nee, niet helemaal. Al onze producten worden met de handgemaakt en zijn uniek en dus komen variaties voor in de planten en mossen zelf en de kleur daarvan.